Vår schäfers föräldrar kallades för Dano och Xi.
När vår kennel skulle ha ett namn blev det Kennel Danoxi.
När butiken kom till fick den heta Danoxi Zoo.

Vilka är vi på Danoxi?

Vi är en familj med djurintresse som bor i Kungälv sedan hösten 2005. Redan när vi var små umgicks vi med djur.

Pappa i huset, Conny, är född på bondgård i Björlanda, Sätila, men senare uppvuxen i Göteborg. Han är pensionär och arbetade på Göteborgs Universitet, IT-avdelningen. Han har haft undulater, kaniner, akvarie, katter och höns (50-årspresent från arbetskamraterna). I företaget står han för transporter, lagerhantering och byggande av inredning mm.

Mamma i huset, Siw, har haft allehanda sällskapsdjur sedan barnsben. Undulater, akvariefiskar, papegojor, marsvin, katter och kameleonter. Hon har sysslat med uppfödning av Tritonkakaduor, Grå Jakopapegojor och av marsvin. Numera har hon undulater.
Hon driver butiksverksamheten, en liten bokföringsbyrå och kenneln.
Tidigare var det Siw som tränade familjens dobermann i lydnad. I rapport, uppletande och sök var maken Conny också med. Numera är det dottern Anna som tränar och tävlar hundarna.
Siw har gått Zoohandlarnas alla djurutbildningar och uppfyller utbildningskraven för handel med djur. Det är bra när kunder har undringar om sina djur.

Dottern Anna, hade dvärgpudeln Lady-Di "Sazzi", dunkerstövaren Raja och är fodervärd till dobermannen " Gina" vom Dragonerreich. Två valpar till Gina, Best och Blitz är också Annas hundar. Hon tränar och tävlar med sina hundar i rallylydnad, lydnad, agility, spår och rapport.
Hon har haft hobbyuppfödning av marsvin. Hon har även fött upp dvärghamster, gerbil och undulater.
Anna har gått på hundsportgymnasiet Forshagaakademin. Hon är utbildad hundinstruktör. Honär även aktiv inom Svenska Brukshundklubben. Nu driver hon eget företag, Kungälvs Husdjursservice HB, där kurser, hundrastning, kloklippning, passning av djur mm erbjuds.
Anna arbetar deltid i butiken och ansvarar för webshopen.

När vår familj 1999 drabbades av mordbrand och inte kunde få hjälp av polisen skaffade vi vår första hund, en schäfer, Aksi, för att kunna leva i trygghet (=sova gott om natten). Det var början till Kennel Danoxi. Numera är inriktningen främst på dobermann, där vi i Tyskland funnit en ny förhoppningsvis frisk, nervstark och arbetsvillig blodslinje. Nästa kull är planerad 2016.

I samband med branden fick Siw en ryggskada som gjorde att hon inte kunde arbeta som ekonomikonsult på heltid. Det krävdes ett mer fysiskt rörligt arbete för att ryggen skulle må bättre. Djurintresset gjorde det naturligt att starta en djurtillbehörsbutik, Danoxi Zoo.


Tillbaka till Indexsidan - Tillbaka till KennelsidanDanoxi - Bilgatan 30 - Rollsbo i Kungälv - Tel 0303-245010 - öppet tis 12-19, ons-fre 12-18 + sista helgen i månaden lör+sön 12-16
Uppdaterad - January 24, 2023